Meet & eat @Backgården

Workshop med gårdsbesök och matlagning

Visst känns det tryggt att veta exakt var maten kommer ifrån? Och visst smakar det mycket bättre när man har gjort sin egen mat från grunden? Det är precis det vi kommer göra under eftermiddagen!

Vårt nya koncept "meet & eat" bygger på att besöka en närbelägen gård där du får lära dig mer om var råvarorna kommer ifrån. Du får möta människorna som jobbar på gården och kan övertyga dig med egna ögon om råvarornas kvalitet och ursprung. Dessutom lagar vi mat tillsammans med köttet som vi hämtar på gården och avrundar dagen med en gemensam middag.

Workshopen startar i Bagarstugan där vi börjar med att preppa degen till hamburgarbrödet. Under tiden degen jäser tar vi oss en kort promenad till Backgården i Ödestugu. Här kommer vi träffa Matilda och Jakob som driver gården och som säljer KRAV-certifierat nötkött. Vi kommer få veta mer om deras arbete och självklart tar vi en titt på djuren också.
Tillbaka i Bagarstugan kommer ni sedan baka brödet och preppa köttet som vi tog med oss från gården. Maten som vi lagar tillsammans serveras med olika tillbehör och det ingår också en liten efterrätt 🙂

Det utlovas en trevlig eftermiddag med god mat och trevligt sällskap!

Vill du vara med? Boka din plats via mail till info@eldsjal.net

Välkommen!

Info

Datum:
sön 12/12

Tid:
kl. 11-15

Plats:
Bagarstuga Ödestugu

Pris:
650kr/person

minst 4 deltagare
max 8 deltagare