Om Eldsjäl

Jag som driver Eldsjäl heter Romy Ehnert och jag har en bakgrund som vinodlare och sommelier. Allt som jäser och bubblar tycker jag är spännande och mathantverk ligger mig varmt om hjärtat. Jag får ofta frågan hur det kommer sig att jag valde just namnet ”Eldsjäl”. Faktum är att jag funderade faktiskt ganska länge över ett ord eller ett namn som sammanfattar och speglar det jag gör. Eldsjäl. Inget annat ord hade kunnat passa bättre. Jag brinner för gammalt mathantverk, regionala råvaror och mat & dryck från småskalig produktion. Livsmedel som är tillverkade från grunden med råvaror som kommer från regionen där jag bor. Inget fusk. Inga konstigheter.
Min önskan är att ”gnistan hoppar över” på mina deltagare och gäster och att jag kan bidra till en förståelse om värdet som ligger i mathantverk, traditioner och närproducerade råvaror. 
De lokala producenterna jag samarbetar med lägger ner mycket tid och kunskap i sitt arbete. Med respekt för djur och natur skapas en hållbar livsmedelsproduktion som idag är viktigare än någonsin, där kvalité står i fokus istället för kvantitet. Eldsjälar som jag, som älskar det de gör.
Augusti 2022 blev jag valt till ”Årets matentreprenör”. Wow, vilken grej! 🙂 
Mer om juryns motivering kan du läsa här.

Samarbetspartner

Eldsjäl satsar på ett samarbete med olika småskaliga producenter från trakten. Läs mer om våra partner.