- AKTUELLT -

Årets matentreprenör 2022

Den 27/8 stog det klart: Det var jag som valdes till årets matentreprenör 2022. Så kul! Läs mer om juryns motivering här.

Meet & Eat på Mat runt Gränna

Nu kan du få uppleva Mat runt Gränna på nytt sätt! Vi har skapat 2 olika turer fyllda med aktiviteter och god mat. Välj en tur som passar dig! Vill du vara med? Mer om eventet kan du läsa här.

 

Nytt kursprogram

Här kommer ett julklappstips! Ge bort kunskap istället för prylar. Nu har jag släppt några nya datum till våren 2022.Vill du vara med så bokar du din plats via mail till info@eldsjal.net

 

Meet & eat @Backgården

Nu har vi skapat ett nytt koncept med namnet ”Meet & eat” som är en kombination av gårdsbesök och matlagnings-workshop. Idén är att genom ett gårdsbesök får lära sig mer om råvarornas kvaliet och ursprung och samtidigt använder gårdens produkter i en gemensam matlagnings workshop. Första upplägget blir ett samarbete med Matilda och Jakob från Backgården i ÖdestuguMer om evenemanget kan du läsa här.

 

Höst program 2021

Vad jag har längtat efter fysiska kurser tillsammans med er! Nu har jag spikat några datum för kurser under hösten. Vill du vara med så bokar du din plats via mail till info@eldsjal.net

 

Gemensamt utvecklar vi Lövhult

I ett nytt gemensamt projekt med företaget Äventyr i Småland kommer vi utveckla friluftsområdet Lövhult strax utanför Nässjö till en destination för naturnära aktiviteter och måltidsupplevelser för företag och privata grupper. Stay tuned!

"Hon brinner för det lokala"

Tidningen Förvetet skriver i sin aktuella utgåva om mig och  min verksamhet. Är du nyfiken på vad en present av min käre man har med saken att göra? Hela reportaget kan du läsa här.

Förvetet-nummer-2-2021-1

Tempeh? Tempeh!

Med stort glädje kan jag meddela att jag kommer starta försäljningen av egentillverkad Tempeh! Äntligen! Har du aldrig hört talas om Tempeh så är du inte ensam. Tempeh är en relativ okänd produkt (konstig nog). Den tillverkas av fermenterade baljväxter som bönor eller ärtor och hålls ihop av en svampmycel. Man skulle kunna beskriva det som en kaka eller limpa av fermenterade bönor. Tempeh används i det vegetariska och veganska köket och kan tillagas på en rad olika sätt. Min egna favorit är smörstekt tempeh med lite flingsalt på. Så gott! Jag kommer sälja fryst Tempeh via REKO ringarna och det kommer finnas i olika sorter. Perfekt till dig som letar efter ett alternativ till kött. 

Nu lanseras mina produkter på REKO-ringar

På REKO-ringarna i Jönköping och Eksjö kan ni nu förbeställa ett urval av mina egna produkter samt mååånga andra godsaker från lokala producenter. Utlämning sker udda veckor i Jönköping och jämna veckor i Eksjö. Gå med i resp Facebook grupp för att lägga din beställning. Vill du veta mer om vad en REKO ring är och hur det går till? Här kan du läsa mer.